ویژگی مدارس ابتدائی
هر دانش آموز قبل از آن که وارد دانشگاه شود ۱۲ سال از عمر خود را درون مدرسه سپری می کند که ۶ سال از این ۱۲ سال درون دوره ابتدایی و مدارس ابتدایی سپری می شود. این ۱۲ سال به گونه ای است که می تواند یک کودک بازیگوش را به یک نخبه و یک کودک سر به زیر را به یک شخص بی اهمیت به آینده و کار تبدیل کند.
تاریخچه دوران ابتدایی
دوره ابتدایی به دلیل تربیت و تکوین شخصیت کودک یک دوره بسیار مهم به شمار می آید به گونه ای که در زمان های گذشته که هنوز مدارس ابتدایی به این شکل وجود نداشته کودکان درون مکتب خانه ها، خانه ها و یا مساجد به علم آموزی و پروش شخصیت خود می پرداختند.
فکر تاسیس مدارس از جمله مدارس ابتدایی با تاسیس وزارت علوم در سال ۱۲۲۷ قمری به تدریج گسترش پیدا کرد و بر طبق قانون اساسی سن ورود به مدارس و مکاتب اجتمائی ۷ سال تعیین شده است.
ویژگی بهترین مدارس
به احتمال زیاد در مورد مدارس ابتدایی کشورهای فنلاند و ژاپن شنیدهاید که در سال های اولیه آموزش ابتدایی سیستمی تحت عنوان نمره وجود ندارد و بیشترین تمرکز این مدارس بر روی مهارت های اجتمائی کودکان است، البته در سال های اخیر ایران نیز این تغییر را در سیستم آموزشی خود ایجاد نموده و نمره دهی ۰ تا ۲۰ را به نمره دهی توصیفی تغییر داده است.
ولی به صورت کلی می توان گفت که ویژگی بهترین مدارس این است که بیشترین تمرکز خود را بر روی افزایش مهارت های فردی و اجتمائی دانش آموزان قرار بدهند.
وظایف والدین در انتخاب بهترین مدارس نیز این گونه می باشد که باید مدارسی را انتخاب کنند که دارای ویژگی های مناسب برای رشد شخصیت و مهارت های فردی دانش آموزان باشند.
البته کادر آموزشی آن ها باید توانایی این را نیز داشته باشند که بتوانند مفاهیم آموزشی را به زبان ساده و کودکانه به دانش آموزان خود یاد بدهند.
آموزش مفید در مدارس ابتدایی
یک آموزش مفید زمانی ایجاد می شود که یک معلم بتواند مفاهیم و مطالب قسمتی از درس را با استفاده از متد های جدید به گونه ای فراهم کند که دانش آموزان بتوانند آن مطالب را به راحتی یاد بگیرند.
به خاطر داشته باشید برای این که بتوانید سطح یادگیری را در دانش آموزان افزایش بدهید لازم است که معلم متکلم وحده نباشد و طی درس دادن از دانش آموزان کار بکشد و آن ها را وارد جریان درس نماید.
سخن پایانی
در انتخاب مدارس ابتدایی باید دقت فراوان داشت زیرا اولین محیط اجتمائی که فرزندان در آن قرار می گیرند مدارس می باشند، از این رو بهتر است والدین مدارسی را انتخاب نمایند که بیشترین تمرکز خود را بر روی پروش مهارت های فردی و اجتمائی دانش آموزان قرار بدهد ولی نباید از توجه به درس ها نیز غافل شد زیرا بی توجهی به این موضوع نیز می تواند برای آینده دانش آموزان مشکل ایجاد نماید.
از این رو اگر می خواهید اطلاعات بیشتری را در این زمینه به دست بیاورد مقاله" مدارس ابتدایی "را مطالعه نمایید.