حمل و نقل دریایی
حمل و نقل دریایی به معنای جا به جایی افراد، کالا و وسایل توسط قایق، کشتی و هر شناوری دیگر ان هم روی دریا، اقیانوس، دریاچه، کانال و رودخانه می باشد.
به خاطر داشته باشید که بیشتر کالاهایی که از طریق این نوع حمل و نقل جا به جا می شوند دارای وزن سنگین و حجم زیاد می باشند.
اما به این نکته نیز دقت داشته باشید که تمام کشور امکان استفاده از حمل و نقل دریایی را نداشته، زیرا شرایط جغرافیایی آن ها به گونه نیست که بتوانند به آب های آزاد دسترسی داشته باشند.
معرفی انواع روش های حمل و نقل دریایی
این نوع حمل و نقل برای جا به جایی کالاها دارای روش های متفاوتی می باشد که به صورت خلاصه این روش ها را می توان این گونه معرفی نمود.
۱.روش حمل کراس استافینگ
منظور از این روش انتقال کالا از یک کشتی به کشتی دیگر و ادامه مسیر می باشد، دقت کنید که از این روش بیشتر در موارد تحریم و یا بنادر کوچک استفاده می شود.
۲. روش حمل چارترینگ
از این روش در هنگامی که حجم کالای مورد انتقال زیاد باشد و یا محموله دارای بسته بندی مناسب نباشد بهره گرفته می شود.
۳. روش حمل ترانسشیپ
ترانسشیپ به معنای حمل و نقل کالا به یک بندر واسط و سپس انتقال کالا از بندر واسط به مقصد می باشد.
۴. روش حمل گروپاژ
در این روش از حمل و نقل متصدیان مجاز هستند که کالا های همگونی که دارای فروشندگان مختلف می باشند را به شکل گروهی بسته بندی نموده و تحت عنوان یک محموله ارسال نمایند.
۵. حمل و نقل به روش کالاهای فله بر
در این روش کالا هایی بدون بسته بندی می باشند و به صورت فله ای هستند که توسط کشتی های مخصوص فله بر حمل و نقل می شوند.
انواع کشتی های فله بر
۱.کشتی فله بر مخصوص کالاهای خشک
این نوع کشتی ها دارای انبار های تو خالی بر روی عرشه خود می باشد که از آن ها برای حمل و نقل انواع غلات مانند: گندم و سویا و... استفاده می شود.
۲.کشتی فله بر مخصوص حمل مایعات
برای حمل مایعات آن هم با حجم زیاد از این نوع کشتی ها که به ان ها تانکر نیز گفته می شود استفاده می کنند.
البته تمام مایعات را نمی توان به یک نوع کشتی فله بر حمل مایعات جا به جایی نمود.
مزایای حمل و نقل دریایی
این نوع حمل و نقل دارای مزایایی بسیاری می باشد به گونه ای که امروزه بخش اعظمی از حمل و نقل دنیا به صورت حمل و نقل دریایی انجام می شود.
برخی از مزایای حمل و نقل دریایی عبارت اند از:
• مقرون به صرفه بودن
• حمل و نقل کالاهای بزرگ و سنگین
• ثابت بودن نرخ کرایه
• پرداخت وجه
معایب حمل و نقل دریایی
این نوع حمل و نقل دارای مزایای فراوانی می باشد ولی دارای عیب نیز هست، یکی از عیوبی که می توان برای حمل و نقل دریایی بیان نمود طولانی بودن زمان انتقال کالا نسبت به دیگر روش های حمل و نقل می باشد.
اگر شما دوست دارید اطلاعات بیشتری را در این زمینه حمل و نقل به دست بیاورید مقاله "حمل و نقل دریایی چیست؟ "را مطالعه نمایید.